Hoppa till innehåll

4x5

4x5 m PARTYTÄLT

Se hur många som får plats att sitta och stå upp i ett 4×5 m partytält, och vart du köper eller hyr ett 4×5 festtält billigast på nätet just nu.

4x5

Hemfint

Fakta om 4x5 m festtält

Hyra Partytält

4×5 m partytält är ett relativt litet tält som det inte får plats så många i, men det är å andra sidan väldigt praktiskt. Men du får plats med bord och stolar, så man kan sitta några stycken i detta partytältet.

Festtältet är 20 m² vilket ger dig plats för ca 40 ståendes & 29 sittandes gäster. Ska man ha andra saker i partytältet så som ljudanläggning, discoljus eller annan belysning, så får det naturligtvis plats med mindre antal gäster i tältet.

Vill man ha mera plats än 4×5 meter så kan man antingen köpa stort partytält, eller så kanske det är att hyra festlokal man ska överväga.

Hyra Partytält

Köpa 4×5 m partytält är enkelt gjort via sajten Hemfint.se, som också är dem vi rekommenderar mest om man vill köpa partytält. Deras 4×5 festtält är av otroligt bra kvalitet, håller länge och är lättast att sätta up av alla tält vi har testat på marknaden.

Hyra 4×5 m partytält är väldigt enkelt att göra via sajter så som Hygglo, men också ibland via Facebook och Blocket. Vi föredrar att hyra via just Hygglo, då dem har bäst bokningssystem, och lättast att använda både för den som hyr & för den som hyr ut.

Vanliga frågor om 4×5 tält

Nedan har du svar på vanliga frågor som många har när dem går i tankarna på att antingen köpa, eller hyra ett 4×5 tält. Det finns trots allt lite att ta hänsyn till när man ska välja rätt partytält efter sina behov, och det är det vi ska försöka hjälpa er med att göra lite lättare.

Vad är tälten gjorda av

4×5 m tälten är allt som oftast gjorda med en ram utav metall, och om inte så bör du vare sig köpa tältet eller hyra det. Allt annat än ett metall skelett på partytält bör undvikas. Vi tycker det är en självklarhet att tältstommen ska vara av metallrör, och själva duken på festtältet ska vara av PVC. Det gör tälten till mycket mer hållbara, och mycket enklare att tvätta av om dem skulle bli smutsiga.

Bra att tänka på

Har du möjligheten att köpa eller hyra ett 4×5 festtält som har stormsäkring till sig, så bör du överväga det. Det är enkelt att sätta upp dessa när du sätter upp ditt partytält, och det hjälper dig att ha kvar tältet på marken om det skulle börja blåsa mycket. Naturligtvis är det inte säkert att detta finns med i paketet om du köper ett 4×5 tält, och du kan inte heller kräva att det finns med om du skulle hyra ett 4×5 partytält. Men du kan ju alltid fråga efter det i vart fall.

Är dom svåra att montera

4×5 partytält är normalt sett inte alls svåra att montera ihop, och kan göras av det flesta på någon timma bara . Naturligtvis går det snabbare om man är flera som hjälps åt att sätta ihop tältet, och om man har med någon som tidigare har satt upp ett 4×5 festtält. Fabrikat på tillverkaren av just erat tält har en viss betydelse, då vissa tält är lättare att sätta ihop än andra.

Köpa eller hyra

4×5 festtält är lika enkla att köpa som hyra, så vilket man ska göra är upp till era behov. Ska du bara använda det vid något enstaka tillfälle, så kanske det inte är värt mödan och pengarna på att köpa ett eget. Då är det ganska lätta att hyra 4×5 festtält också via sajter så som Hygglo.se. Men å andra sidan så kan du också köpa dig ett eget, och sedan hyra ut partytältet till andra och tjäna pengar på det.

Slutsats

Det finns inga rätte eller fel när det kommer till 4×5 tält, utan man måste först sätta sig ned i lugn och ro och se över sina egna behov. Som ett sista råd vi kan ge er innan ni bestämmer er för att varesig hyra eller köpa 4×5 festtält, så ska ni inte vara för snåla. Med det menar vi att det är lätt att vara lite väl optimistisk med vilken storlek man ska ha, och ta ett för litet för att spara någon hundring hit eller dit. Det är ganska uppskattat att inte behöva sitta som packade sillar i ett partytält en hel kväll, och några extra meter kommer göra stor skillnad under kvällen när folk börjar bli stela.

Hemfint